Ο βιολοντσελίστας Ντιμίτρι Γκουντίμωβ (Dmitry Gudimov) γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μόσχα (Ρωσία). Στην ηλικία των πέντε ετών εγγράφηκε στο Κρατικό Μουσικό Σχολείο Aram Khachaturian, ένα ειδικό σχολείο για ταλαντούχα παιδιά, από το οποίο αποφοίτησε με «Άριστα» το 1986. Συνέχισε τις σπουδές του στο περίφημο Ανώτερο Κρατικό Μουσικό Κολέγιο Gnessin, με καθηγητή τον Α. Benditsky.
Κατά τα έτη 1981, 1982, 1985, 1987 και 1990 συμμετείχε σε τοπικούς μουσικούς διαγωνισμούς και φεστιβάλ, κερδίζοντας πολυάριθμα βραβεία και επαίνους. Στην ηλικία των δεκατεσσάρων ετών, έχοντας ανακηρυχθεί νικητής ενός διαγωνισμού για βιολοντσελίστες μεταξύ των μουσικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Μόσχας, έκανε το ντεμπούτο του στη Μεγάλη Αίθουσα Συναυλιών του Κρατικού Ωδείου Tschaikovsky της Μόσχας.
Από το 1991 έως το 1996, σπούδασε με ειδική υποτροφία του Δημάρχου της Μόσχας στην Κρατική Μουσική Ακαδημία Gnessin στην τάξη του Β. Scoblo, αποφοιτώντας με Ανώτατο Δίπλωμα το 1996. Συμμετείχε σε μαθήματα με τους (μεταξύ άλλων) V. Feygin, F. Louzanov, N. Gutman (1991- 2004) και παρακολούθησε σεμινάρια με τον M. Rostropovich (1997, 2002). Το 2011 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Σολιστικό και στο Επιστημονικό Τμήμα της ίδιας Ακαδημίας, στην τάξη του V. Tonha, υπό την εποπτεία της ερευνήτριας I. Schehovtsova, ενώ το 2016 ανακηρύχθηκε Διδάκτορας Μουσικολογίας (PhD) του Κρατικού Ινστιτούτου Καλλιτεχνικών Σπουδών της Μόσχας.
Κατείχε τη θέση του κορυφαίου τσελίστα στη Δημοτική Όπερα της Μόσχας (Helikon Opera) υπό τη διεύθυνση του D. Bertman (1990–1993) και στη Συμφωνική Ορχήστρα της Μόσχας (1993–1996), υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του A. de Almeida. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ και μέλος ορχηστρικών συνόλων και σχημάτων σε πολλές χώρες στην Ευρώπη (Αλβανία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Ρουμανία, Ρωσία), στην Ασία (Ιαπωνία, Κίνα, Νότια Κορέα, Χονγκ Κονγκ) και στην Αφρική (Αίγυπτος, Τυνησία). Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις μαζί με παγκοσμίως αναγνωρισμένους μαέστρους και σολίστ, όπως τους A. de Almeida, C. Abbado, R. Barshai, M. Gorenshtein, M. Schostakovitch, Y. Talmi, Κ. Τρικολίδη, N. Gutman, V. Viardo και Λ. Καβάκο.
Συναυλίες του έχουν ηχογραφηθεί από τη ρωσική, τη γερμανική, τη βουλγαρική και την ελληνική τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Για τη σειρά ηχογραφήσεών του έχει συνεργαστεί με τις δισκογραφικές εταιρείες Naxos Records, Marco Polo και RMG Records. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ όπως τα Golden autumn (Μόσχα), Das Festival der Musik und der Farben (Ingolstadt), Festival de musique (Seignosse) και Δημήτρια (Θεσσαλονίκη).
O Dmitry Gudimov δεν έχει καθιερωθεί απλώς ως ένας πολύπλευρος σολίστας, μέλος συνόλων μουσικής δωματίου και μουσικός ορχήστρας, αλλά έχει επίσης διακριθεί για την ερευνητική του δραστηριότητα, η οποία εστιάζεται σε επίκαιρα ζητήματα της εξέλιξης των παραστατικών τεχνών (performing arts): τα αποτελέσματα από τις έρευνες και τις μελέτες του έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Πλούσιο είναι και το διδακτικό του έργο: έχει διδάξει στο Moscow State Regional College of Arts, στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην Κρατική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αιγύπτου και σε σεμινάρια στην Ελλάδα, στη Ρωσία, στη Βουλγαρία, στην Αλβανία και στην Αίγυπτο. Από το 1998 μέχρι σήμερα είναι πρώτος κορυφαίος στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, ενώ αποτελεί ιδρυτικό μέλος των συνόλων μουσικής δωματίου Arco String Trio και Vernissage ensemble.